Hot Best Seller

The Golden Triangle by Maurice Leblanc, Fiction, Historical, Action & Adventure, Mystery & Detective

Availability: Ready to download

THE RETURN OF ARSENE LUPIN As our tale opens, ArsEne Lupin is but a memory. We see his picturesque grave, and perhaps we take a moment to mourn his passing. But around us a mystery comes into focus -- a mystery involving Captain Patrice Belval and a one-armed African named Ya-Bon and a nurse we know only as Little Mother Coralie . . . Before the tale has tolled, ArsEne Lupin THE RETURN OF ARSENE LUPIN As our tale opens, ArsEne Lupin is but a memory. We see his picturesque grave, and perhaps we take a moment to mourn his passing. But around us a mystery comes into focus -- a mystery involving Captain Patrice Belval and a one-armed African named Ya-Bon and a nurse we know only as Little Mother Coralie . . . Before the tale has tolled, ArsEne Lupin will live again. There are mysteries to be resolved!


Compare

THE RETURN OF ARSENE LUPIN As our tale opens, ArsEne Lupin is but a memory. We see his picturesque grave, and perhaps we take a moment to mourn his passing. But around us a mystery comes into focus -- a mystery involving Captain Patrice Belval and a one-armed African named Ya-Bon and a nurse we know only as Little Mother Coralie . . . Before the tale has tolled, ArsEne Lupin THE RETURN OF ARSENE LUPIN As our tale opens, ArsEne Lupin is but a memory. We see his picturesque grave, and perhaps we take a moment to mourn his passing. But around us a mystery comes into focus -- a mystery involving Captain Patrice Belval and a one-armed African named Ya-Bon and a nurse we know only as Little Mother Coralie . . . Before the tale has tolled, ArsEne Lupin will live again. There are mysteries to be resolved!

58 review for The Golden Triangle by Maurice Leblanc, Fiction, Historical, Action & Adventure, Mystery & Detective

  1. 4 out of 5

    Sushi (寿司)

    Ero indecisa se sarebbe stato un 4 1/2☆ o un 5☆. Ma alla fine ho optato per il 5☆ come gli altri. Non nascondo che all'inizio mi ha fatto dannare nel chiedermi chi era Lupin. Ma poi SPOILER eccolo che arriva solo nella seconda parte e non era nessuno dei presenti. FINE SPOILER Tuttavia la lettura è stata piacevole quindi non me la sento di dare un voto minore al libro. Ero indecisa se sarebbe stato un 4 1/2☆ o un 5☆. Ma alla fine ho optato per il 5☆ come gli altri. Non nascondo che all'inizio mi ha fatto dannare nel chiedermi chi era Lupin. Ma poi SPOILER eccolo che arriva solo nella seconda parte e non era nessuno dei presenti. FINE SPOILER Tuttavia la lettura è stata piacevole quindi non me la sento di dare un voto minore al libro.

  2. 4 out of 5

    Ahmad Sharabiani

    Le triangle d'or = The Golden Triangle (Arsène Lupin #8), Maurice Leblanc عنوان: مثلث طلایی؛ نویسنده: موریس لبلان؛ Le triangle d'or = The Golden Triangle (Arsène Lupin #8), Maurice Leblanc عنوان: مثلث طلایی؛ نویسنده: موریس لبلان؛

  3. 5 out of 5

    Ζαχαρίας Παπαθωμάς

    Χρησιμοποιώντας ένα στυλ γλαφυρό και γεμάτο ζωντάνια ο Morris Leblanc χειρίζεται με εξαιρετική επιδεξιότητα τις ίντριγκες που επιβάλλει το συγκεκριμένο λογοτεχνικό είδος. Προικίζει τον ήρωά του με έναν αέρα μυστηρίου και πανουργίας στοιχείο ικανό να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον.

  4. 4 out of 5

    Laura

    You know, I do not often put books down. Even when they're problematic, I try to push forward to the end to educate self about the way the world used to be. But man, this one. Post-WWI, Our Hero is recovering from injuries with a group of fellow soldiers and stumbles onto a plot centered around one of the nurses who treated him. The rest of the story carries on in grand Lupin style-- and I'll say I've been a huge fan of every book til now-- and would be fantastic if Leblanc hadn't decided to go You know, I do not often put books down. Even when they're problematic, I try to push forward to the end to educate self about the way the world used to be. But man, this one. Post-WWI, Our Hero is recovering from injuries with a group of fellow soldiers and stumbles onto a plot centered around one of the nurses who treated him. The rest of the story carries on in grand Lupin style-- and I'll say I've been a huge fan of every book til now-- and would be fantastic if Leblanc hadn't decided to go with horrifically racist "comic relief." One of Lupin's comrades-in-arms is a Senegalese soldier who lost an arm in battle, and who is nicknamed Ya-Bon because severe facial injuries leave him unable to speak and it's a sound he often makes. Ya-Bon starts the book like a total boss, kicking major butt-- his remaining arm is superhero strong-- but his character development immediately tanks. He is constantly compared to a dog or "dumb animal," his girlfriend is described as being "coarse" and nearly as ugly as he is-- not because of any injuries, mind you, which Leblanc does see as honorable, but because of his African features. He is depicted as incapable of understanding his own strength and accidentally kills people several times. He has to have everything explained very carefully to him multiple times-- in part because he isn't fluent in French, but that seems secondary-- laughs constantly, and adores it when Lupin frequently abuses him. Granted, in these scenes Lupin also comes off foolish (or, by modern standards, a ::complete asshole::) but it's a relationship (blatantly stated) between a man and his favorite dog, and the longer it goes on the worse (yes, it is in fact possible!) the caricature gets. We're also presented with some really awful caricatures of people from the Middle East (nasty, brutish, greedy, murderous, even with the awful physical descriptions aside.) It's nauseating. I will say that one positive in the book is how strongly Leblanc argues for the acceptance of wounded veterans in postwar French society-- but it's unfortunately at the expense of those who are physically challenged for other reasons. Just couldn't finish this one; it was too painful to read. Will try again with the next Lupin book and hope against hope it's better.

  5. 4 out of 5

    Phil

    For a long time this was going to be just 1 or 2 stars, entirely because Patrice Blevel was such an ignorant, racist, entitled ass. For a full 20% of the book this apparent war hero persistently berates and abuses his injured Senegalese friend Ya-Bon. I almost put the book down in disgust, to be honest. This wasn't what I'd come to expect from the other 6 Lùpin books I'd read. However, I'm glad i stuck with it because once the story gets going, it's typical Arsène Lupin (he appears, in dramatic For a long time this was going to be just 1 or 2 stars, entirely because Patrice Blevel was such an ignorant, racist, entitled ass. For a full 20% of the book this apparent war hero persistently berates and abuses his injured Senegalese friend Ya-Bon. I almost put the book down in disgust, to be honest. This wasn't what I'd come to expect from the other 6 Lùpin books I'd read. However, I'm glad i stuck with it because once the story gets going, it's typical Arsène Lupin (he appears, in dramatic fashion, about halfway through). It's not the best - some of the deduction relies on information the reader hasn't been given, and often Lupin appears even more unbelievably superhuman than normal, but it was a creditable rescue of a story that was teetering on the unsavable.

  6. 4 out of 5

    Gea Harovansi

    “Mencuri baginya tidak melulu untuk menghidupi diri, tetapi lebih kepada keasyikan menikmati setiap petualngan dan tantangan yang tercipta. Tak jarang dia mencuri dengan alasan bela negara atau membantu memecahkan masalah orang lain. Kasus yang dihadapinya tak kalah pelik dengan kasus yang datang ke apartemen Sherlock Holmes. Karena itu, Arsenel Lupin tidak hanya dijuluki sebagi pencuri aristrokat, tetapi juga detektif cerdik dari Prancis“, – Demikian sedikit gambaran mengenai si pencuri Legenda “Mencuri baginya tidak melulu untuk menghidupi diri, tetapi lebih kepada keasyikan menikmati setiap petualngan dan tantangan yang tercipta. Tak jarang dia mencuri dengan alasan bela negara atau membantu memecahkan masalah orang lain. Kasus yang dihadapinya tak kalah pelik dengan kasus yang datang ke apartemen Sherlock Holmes. Karena itu, Arsenel Lupin tidak hanya dijuluki sebagi pencuri aristrokat, tetapi juga detektif cerdik dari Prancis“, – Demikian sedikit gambaran mengenai si pencuri Legendaris Arsene Lupin. Keberadaannya sudah lama menjadi Urband Legend bagi masyarakat Prancis masa itu. Meski “nakal” dan sering menyusahkan aparat, Arsene Lupin sering membantu memecahkan kasus-kasis pelik yang terjadi di negaranya. Dibalik penampilannya yang parlente, Arsene Lupin ternyata memiliki rasa patriotisme yang tinggi. Namun orang-orang percaya ia sudah tewas. Hanya segelintir orang yang mengetahui ia masih hidup dan berkomunikasi langsung dengannya. Kali ini, Lupin harus kembali beraksi dalam kasus penyelundupan emas bernilai miliaran. Tak tanggung-tanggung, empat negara turut terkait dalam perebutan emas tersebut. Jujur, ini pertama kalinya saya berkenalan dengan Arsene Lupin. Telat banget sebenarnya, karena ini adalah buku ke-9 dari keseluruh serienya. Itupun, Lupin-nya baru muncul di pertengahan. Cerita diawali dengan narasi tentang kapten Patrice Belval yang sedang melakukan aksi penyelamatan terhadap seorang perawat bernama Coralie. Siapa sangka tindakannya tersebut justru membawanya terlibat pada konspirasi internasional yang telah berlangsung selama puluhan tahun. Masalah makin rumit ketika ditemukan hubungan yang unik antara dirinya dan Coralie, hal ini membuat nyawa keduanya berada dalam bahaya. Saat keadaan makin memburuk, sahabatnya Ya-Bon memanggil Arsene Lupin. Dari sinilah petualangan mereka menjadi semakin menarik dan sedikit demi sedikit mistery mulai terkuak. Meski dari awal saya sudah menjagokan Kapten Belval yang pemberani, kemunculan Lupin yang misterius dan elegan tetap mencuri perhatian. (Kamu bisa membayangkan “kaito Kid” rekaan Aoyama Gosho. Aku yakin, Aoyama sensei terinspirasi dari tokoh Lupin saat menciptakan karakter Kid). Buku ini penuh aksi dan twist-twist menarik. Bab awalnya saja sudah menampilakn aksi hertoik yang gentleman. Awal-awal buku ini memang sukses membuatku terus membalik novel ini dan melahapnya sampai habis. Penyajian edisi terjemahan ini juga cukup “renyah” dan gak kaku. Sehingga rasanya seperti membaca buku terjemahan biasa saja. Agak mengagetkan juga karna buku ini sama klasiknya dengan Sherlock Holmes dkk. Bagusnya terjemahan dan editing buku ini membuatku ngintip-ngintip blog penerjemahnya, mbak dina Begum . Ternyata, eh ternyata (lagi) buku ini bahakan tidak diterjemahkan dari bahasa aslinya. Tapi dari versi bahasa Inggris. It’s a WOW! So, empat bintang sangat pantas untuk buku ini. Satu-satunya masalah yang saya hadapi saat membaca buku ini pun sama dengan ketika membaca terjemahan lainnya. Well, yah! saya sangat payah dalam mengahafal-hafal nama. Dan di buku ini, Maurice LeBlance sering tidak konsisten dalam memperkenalkan tokohnya. Kadang dengan nama depan, kadang dengan nama keluarga. Jadi begitu sang penulis merubah sebutan untuk tokohnya, saya langsung ngernyit “Lah, ini kapten Belval siapa lagi?”, Baru deh kemudian saya dapat hidayah “Eh iya, namanya kan Patrice Belval -____-” (Beuh, ketahuan deh lemotnya saya ). Hal ini selalu saya hadapi tiap membaca karya terjemahan. Untungnya saya hanya membutuhkan beberapa bab untuk pembiasaan, hehe. Tapi walau bagaimanapun saya tetap menyukai karya terjemahan, terutama sertial-serial detektif klasik. http://bugot.wordpress.com

  7. 4 out of 5

    Hobby

    Books “THE RETURN OF ARSÈNE LUPIN : MISTERI SEGITIGA EMAS” Judul Asli : THE GOLDEN TRIANGLE : THE RETURN OF ARSÈNE LUPIN Copyright © by Maurice Leblanc, 1918 Penerbit Visimedia Alih Bahasa : Dina Begum Editor : Muthia Esfand Desain cover : Nuruli Khotimah Cetakan I : Maret 2013 ; 528 hlm Rate : 4 of 5 Kapten Patrice Belval – seorang veteran perang yang merupakan salah satu korban peperangan yang menjadi cacat dengan satu kaki diamputasi, namun memiliki semangat tinggi, terlibat dalam misi penyelamatan se Books “THE RETURN OF ARSÈNE LUPIN : MISTERI SEGITIGA EMAS” Judul Asli : THE GOLDEN TRIANGLE : THE RETURN OF ARSÈNE LUPIN Copyright © by Maurice Leblanc, 1918 Penerbit Visimedia Alih Bahasa : Dina Begum Editor : Muthia Esfand Desain cover : Nuruli Khotimah Cetakan I : Maret 2013 ; 528 hlm Rate : 4 of 5 Kapten Patrice Belval – seorang veteran perang yang merupakan salah satu korban peperangan yang menjadi cacat dengan satu kaki diamputasi, namun memiliki semangat tinggi, terlibat dalam misi penyelamatan seorang wanita yang menarik hatinya. Wanita ini dikenal sebagai Bunda Coralie – seorang perawat yang bukan saja cantik tetapi juga memiliki kebaikan hati serta kelembutan dalam marawat para korban peperangan. Kisah ini dibuka dengan percobaan penculikan terhadap Coralie yang berhasil digagalkan oleh Kapten Patrice. Namun hal ini berbuntut panjang dengan pesan-pesan misterius yang menuntun Kapten Patrice dalam kemelut yang juga melibatkan kehidupan Coralie. Pembunuhan keji yang menewaskan suami Coralie, Essarès Bey – bankir serta tokoh dunia keuangan ternama, serta benda-benda yang ditemukan pada sosok mayat yang tak mampu dikenali, membawa jalur penyelidikan yang dipimpin oleh M. Masseron pada sosok Kapten Patrice. more about this book, check on my review at here : http://my-mystery-readings.blogspot.c...

  8. 4 out of 5

    Dina Begum

    Sejatinya novel ini berbahasa Prancis, aku menerjemahkan dari versi bahasa Inggris. Entah karena ini karya klasik atau bukan, frasa “no doubt” muncul 46x di dalam novel ini, ada di setiap bab. Rekor! Contohnya: It was no doubt in this lodge, or in the garden round it, that they were murdered. No doubt the drama was being continued, as he had felt that it would be, but perhaps elsewhere and far away from Coralie. “Did you see? There are some words there, the last, no doubt, that my father wrote.” Sejatinya novel ini berbahasa Prancis, aku menerjemahkan dari versi bahasa Inggris. Entah karena ini karya klasik atau bukan, frasa “no doubt” muncul 46x di dalam novel ini, ada di setiap bab. Rekor! Contohnya: It was no doubt in this lodge, or in the garden round it, that they were murdered. No doubt the drama was being continued, as he had felt that it would be, but perhaps elsewhere and far away from Coralie. “Did you see? There are some words there, the last, no doubt, that my father wrote.” Dan seterusnya, yang membuat proses penerjemahan jadi tak terlupakan. Sempat stres, kukira dog ear alias terlipat, ternyata efek cetak. Visimedia memang pintar mendandani novel. :)

  9. 5 out of 5

    Omanik

    Ein typischer Arsène Lupin: Mysteriös, verworren, unzählige Sackgassen, aus denen unverhofft neue Türen aufgehen. Spannend bis zur letzten Seite. Da stört auch die mitunter etwas gar zu schmachtvolle Liebesgeschichte, die den roten Faden durch das Buch bildet, wenig. Für alle, die mit dem Helden von Maurice Leblanc vertraut sind, ein Genuss. Für Leser, die den charmanten, amüsanten und klugen Meisterdieb noch nicht kennen ist dieses Buch aber nicht unbedingt als Einstieg empfohlen. Die mir vorli Ein typischer Arsène Lupin: Mysteriös, verworren, unzählige Sackgassen, aus denen unverhofft neue Türen aufgehen. Spannend bis zur letzten Seite. Da stört auch die mitunter etwas gar zu schmachtvolle Liebesgeschichte, die den roten Faden durch das Buch bildet, wenig. Für alle, die mit dem Helden von Maurice Leblanc vertraut sind, ein Genuss. Für Leser, die den charmanten, amüsanten und klugen Meisterdieb noch nicht kennen ist dieses Buch aber nicht unbedingt als Einstieg empfohlen. Die mir vorliegende Ausgabe aus dem Belle Époche Verlag ist allerdings eine Zumutung: Tausende von Druck- und Rechtschreibefehlern, Wortdoppelungen und eine schreckliche Interpunktion machen das Lesen teilweise wirklich schwierig.

  10. 4 out of 5

    Widyanto Gunadi

    'If you love me,' he said, 'you must obey me and save your life. Believe me, it is a hundred times more painful for me to die with you than to die alone. If I know that you are free and alive, death will be sweet to me.' 'If you love me,' he said, 'you must obey me and save your life. Believe me, it is a hundred times more painful for me to die with you than to die alone. If I know that you are free and alive, death will be sweet to me.'

  11. 5 out of 5

    Léa Moreau

    Un Arsène Lupin très agréable à lire, avec son lots de rebondissements et de bons mots. Une lecture légère parfaite pour se détendre. Seul regret: l'intrigue n'est pas aussi bien ficelée et il est relativement aisé de deviner une partie du mystère. Un Arsène Lupin très agréable à lire, avec son lots de rebondissements et de bons mots. Une lecture légère parfaite pour se détendre. Seul regret: l'intrigue n'est pas aussi bien ficelée et il est relativement aisé de deviner une partie du mystère.

  12. 4 out of 5

    Mathilde

    Un roman haletant comme Leblanc sait si bien les écrire ! Cependant, il y manque la verve et la gouaille d'Arsène Lupin. On dirait presque que les années de guerre (l'histoire se situe entre 1914 et 1918) ont réussi à assombrir le 'primesaut' du gentleman cambrioleur... Un roman haletant comme Leblanc sait si bien les écrire ! Cependant, il y manque la verve et la gouaille d'Arsène Lupin. On dirait presque que les années de guerre (l'histoire se situe entre 1914 et 1918) ont réussi à assombrir le 'primesaut' du gentleman cambrioleur...

  13. 4 out of 5

    Clarisse

    2.5

  14. 4 out of 5

    Manuela

    My least favourite Lupin book so far. I would not recommend it. The plot is weak and not as exciting as in other books of the series.

  15. 4 out of 5

    Liny

    Aventure aussi excitante que d'habitude. Petite déception de ne pas avoir plus d'Arsène Lupin toutefois. Aventure aussi excitante que d'habitude. Petite déception de ne pas avoir plus d'Arsène Lupin toutefois.

  16. 5 out of 5

    Meta Morfillah

    Judul: The return of Arsene Lupin, Misteri Segitiga Emas Penulis: Maurice Leblanc Penerbit: Visimedia Dimensi: vii + 528 hlm, 130 x 200 mm, cetakan pertama maret 2013 ISBN: 978 065 171 6 Misteri perebutan emas yang melahirkan rentetan pembunuhan menyeret Kapten Patrice Belval ke dalamnya. Meski awalnya ia hanya berniat menyelamatkan Coralie, perawat cantik yang membuatnya jatuh hati. Hingga pihak berwenang terlibat dan mengungkap sebuah fakta mengejutkan bahwa masa lalu mereka saling terhubung. Sayan Judul: The return of Arsene Lupin, Misteri Segitiga Emas Penulis: Maurice Leblanc Penerbit: Visimedia Dimensi: vii + 528 hlm, 130 x 200 mm, cetakan pertama maret 2013 ISBN: 978 065 171 6 Misteri perebutan emas yang melahirkan rentetan pembunuhan menyeret Kapten Patrice Belval ke dalamnya. Meski awalnya ia hanya berniat menyelamatkan Coralie, perawat cantik yang membuatnya jatuh hati. Hingga pihak berwenang terlibat dan mengungkap sebuah fakta mengejutkan bahwa masa lalu mereka saling terhubung. Sayangnya, satu-satunya orang yang diyakini dapat menjelaskan teka-teki tersebut tewas mengenaskan. Hingga Patrice dan Coralie hampir mati terbunuh di ruang tertutup, datanglah pencuri aristokrat yang melegenda dan disangka telah mati menolongnya--Arsene Lupin. Bagi Lupin, hanya butuh waktu dua hari untuk menyelesaikan semua teka-teki mengenai emas dan hubungan masa lalu Patrice dan Coralie. Arsene Lupin yang melegenda hingga menginspirasi lahirnya tokoh Kaito Kid di komik detektif conan, yang juga hanya bisa ditandingi oleh Sherlock Holmes karya Sir Arthur Conan Doyle. Tokoh villain, antagonis yang salah namun begitu dicintai, layaknya Robin Hood yang mencuri demi kepentingan rakyat. Dalam novel ini, Lupin memecahkan teka-teki demi menolong negaranya di masa perang. Namun, apa yang dilakukannya tetap saja diganjar hukuman sehingga ia harus kembali menghilang setelah berhasil membela dan membawa kedamaian bagi negaranya, Prancis. Meski tebal, saya sangat menikmati alur kisah serta penasaran hingga tak ingin berhenti sampai tamat. Latar tahun 1915 membuat gaya bahasa tokohnya begitu santun dan puitis romantis. Meski tokoh Lupin baru hadir setelah halaman 300, tapi detail kasus tidak membosankan. Saya apresiasi 5 dari 5 bintang. "Doctus cum libro. Orang pandai berkat buku." (Hlm. 334) "Kebenaran yang paling rumit selalu sangat sederhana!" (Hlm. 496) Meta morfillah

  17. 5 out of 5

    Silviani Sabita

    This book is great It is so typical of Maurice Leblanc, but I like how she popped the main character in the middle of the story. This story told about a secret between Patrice and Coralie. An ex soldier who has his leg amputated but still stay strong and confident in his life. He has someone he trust so much named Ya-Bon, someone who can't speak. They speak through language only known by them. Patrice Belval loves Mother Coralie, a nurse that once saved his life. But some how She had a secret that w This book is great It is so typical of Maurice Leblanc, but I like how she popped the main character in the middle of the story. This story told about a secret between Patrice and Coralie. An ex soldier who has his leg amputated but still stay strong and confident in his life. He has someone he trust so much named Ya-Bon, someone who can't speak. They speak through language only known by them. Patrice Belval loves Mother Coralie, a nurse that once saved his life. But some how She had a secret that will never shown to everybody and always hide something behind her cap. One day, Someone got killed, and apparently Patrice known him because a day before, he was in his house. Mme Esseres, that known as Coralie's husband. They got involve in mysterious thing once Patrice recieve a letter and key, and those two things made Patrice and Coralie almost killed. Arsene Lupin come and give an enlightenment in this problem. Once I said, I like it how Maurice Leblanc write this story by make the main character appear by the middle of the story.

  18. 4 out of 5

    Tasya Dita

    OKAY IM SO PISSED. It took so long for Lupin to appear. The first half were this nonsense romance between Patrice and Coralie. I didn't sign up for this romance! Not to mention how hot-headed Patrice is and how weak Coralie was in the portrayal. All she does was fainting damn it! The police was stuck, there were no progress so the story crawled and just filled with this declaration of love here and there. But then Lupin appear and the story progressed quickly! Kidnapping, murder, chasing... Oh it' OKAY IM SO PISSED. It took so long for Lupin to appear. The first half were this nonsense romance between Patrice and Coralie. I didn't sign up for this romance! Not to mention how hot-headed Patrice is and how weak Coralie was in the portrayal. All she does was fainting damn it! The police was stuck, there were no progress so the story crawled and just filled with this declaration of love here and there. But then Lupin appear and the story progressed quickly! Kidnapping, murder, chasing... Oh it's so fun to read once Lupin is there! And there were several plot twist that were hard to believe. While I really like what Lupin does to this story, it still doesn't erase the dissapointment caused by the slow first half.

  19. 5 out of 5

    Sylvain

    L'histoire a lieu durant la première guerre mondiale. Au début du récit, le capitaine Belval qui est un mutilé de guerre, déjoue une tentative d'enlèvement sur une infirmière connue sous le sobriquet de Maman Coralie. Avec ses compagnons de fortune, le capitaine Belval se voient confronté à une séries de machinations qui cherchent à les anéantir. Mais pourquoi? Arsène Lupin n'entre en scène qu'à la deuxième partie du bouquin et les choses continuent à se détériorer même si Lupin en fait son affa L'histoire a lieu durant la première guerre mondiale. Au début du récit, le capitaine Belval qui est un mutilé de guerre, déjoue une tentative d'enlèvement sur une infirmière connue sous le sobriquet de Maman Coralie. Avec ses compagnons de fortune, le capitaine Belval se voient confronté à une séries de machinations qui cherchent à les anéantir. Mais pourquoi? Arsène Lupin n'entre en scène qu'à la deuxième partie du bouquin et les choses continuent à se détériorer même si Lupin en fait son affaire... J'ai aimé ce bouquin du début à la fin. Chronologiquement, l'action se situe entre son départ pour la Légion étrangère dans 813 et son retour sur le devant de la scène dans Les Dents du tigre. P.S. J'ai lu l'édition de 1968 publié par Le Livre de Poche.

  20. 5 out of 5

    Hope

    What do you get when you mix seven crippled soldiers, a beautiful nurse, a broken rosary bead and a rusty key? A rollicking good story! Although Lupin makes his appearance rather late in the book, this is another delightful book in the series. The plot wasn't perfect, nor were some of the resolutions completely believable, but it was a great read for a rainy afternoon. What do you get when you mix seven crippled soldiers, a beautiful nurse, a broken rosary bead and a rusty key? A rollicking good story! Although Lupin makes his appearance rather late in the book, this is another delightful book in the series. The plot wasn't perfect, nor were some of the resolutions completely believable, but it was a great read for a rainy afternoon.

  21. 5 out of 5

    Ulfa Zulia

    Bagian awal cerita terasa agak sedikit membosankan, namun saat sudah memasuki tiga perempat halamannya, suasana menegangkan sudah mulai terasa saat Arsene Lupin muncul. Jalan ceritanya cukup seru untuk diikuti. Ada beberapa plot twist juga.

  22. 5 out of 5

    Olivia

    Meski lebih dari setengah buku ini hampir membuat saya tidak melanjutkan untuk membacanya, akhirnya saya bisa memuaskan rasa kangen pada Arsene Lupin. Sosoknya ternyata masih membuat saya terpikat akan kelihaiannya.

  23. 5 out of 5

    Hana Eka

    Cukup tebal dengan sang Arsene Lupin yang muncul diparuh akhir novel. ;"3 Kisah klasik dengan teknik penulisan klasik. Patut diacungi jempol untuk misterinya yang bagus. Rekomendasi untuk pecinta karya tulis klasik. Cukup tebal dengan sang Arsene Lupin yang muncul diparuh akhir novel. ;"3 Kisah klasik dengan teknik penulisan klasik. Patut diacungi jempol untuk misterinya yang bagus. Rekomendasi untuk pecinta karya tulis klasik.

  24. 5 out of 5

    Jack

    A classic mystery novel in which two individuals, a man and a woman, discover they have something in common in their past which is the key to the mystery

  25. 5 out of 5

    Soeti

    Kinda confused due to the translation. But it is fun and enjoyable after a few pages.

  26. 4 out of 5

    Celso Ferreira

    Não está entre os melhores livros de Arsene Lupin. Falta a dinâmica do personagem e a criatividade demonstrada em outras aventuras. De todos os livros que li ate aqui o mais fraco.

  27. 5 out of 5

    Ahmed Nada

    its classic,not interesting enough

  28. 4 out of 5

    Tatra

    This one was a bit slow to start out with, but it really picked up the pace when Lupin showed up.

  29. 5 out of 5

    Christophe

    Dans ce roman écrit en 1918, Don Luis Perenna, alias Arsène Lupin, n'intervient que pour sauver et dénouer les pièges tendus devant les malheureux personnages de l'intrigue... Dans ce roman écrit en 1918, Don Luis Perenna, alias Arsène Lupin, n'intervient que pour sauver et dénouer les pièges tendus devant les malheureux personnages de l'intrigue...

  30. 5 out of 5

    Cyrus

  31. 4 out of 5

    Nathalie Rateau

  32. 5 out of 5

    Polyglot27

  33. 5 out of 5

    Katie

  34. 5 out of 5

    Paraph

  35. 4 out of 5

    Virginie

  36. 4 out of 5

    Arsia

  37. 5 out of 5

    Georges.reich

  38. 4 out of 5

    Liz_mo

  39. 4 out of 5

    Clare

  40. 4 out of 5

    Hannu

  41. 5 out of 5

    Heidi

  42. 4 out of 5

    Marcel

  43. 4 out of 5

    Thibaut

  44. 4 out of 5

    Zeina Falah

  45. 4 out of 5

    Marc Feghali

  46. 4 out of 5

    Li-hsuan Lung

  47. 5 out of 5

    Caity

  48. 5 out of 5

    Dimitar Stoilov

  49. 4 out of 5

    Jon White

  50. 4 out of 5

    Portobellord

  51. 4 out of 5

    Deniz

  52. 4 out of 5

    Stephanie Henyard

  53. 5 out of 5

    Norah Al-Owairdhi

  54. 5 out of 5

    Amanda

  55. 5 out of 5

    Lidia

  56. 5 out of 5

    Maxime

  57. 5 out of 5

    Johanna Salonen

  58. 4 out of 5

    Julie Dionne

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...